ENEXIS

Om in aanmerking te komen voor de SDE-subsidie moet er een zgn bruto-productiemeter geplaatst worden. Deze meter kan alleen door de netwerkbeheerder geplaatst worden, in mijn geval Enexis.

De aanvraag voor zon meter kun je echter pas doen NADAT de zonnepanelen geplaatst zijn omdat je een handtekening van de installateur nodig hebt. De wachttijd voor het plaatsen van zon meter is 2 weken. Zonde ! Panelen geplaatst op 3 april 2009.

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van teruggeleverde stroom moet je een meter hebben die deze retourstroom registreert. Indien je niet zon meter hebt wordt je huidige verbruiksmeter kosteloos vervangen door een juist exemplaar. Deze omwisseling vindt op hetzelfde moment plaats als dat de bruto-productiemeter geplaatst wordt.

Communicatie met Enexis verloopt goed. Tijd zal het zeggen of ze afpraken nakomen.

21 april 2009
Nog steeds niets. Enexis zegt dat de beide meters naar een installateur toegestuurd zijn. Zij zouden contact met mij moeten opnemen. Nog niet dus. Ik heb ondertussen al 58 kWh geproduceerd zonder daarvoor ook maar 1 cent vergoeding te krijgen. Begint vervelend te worden.

24 april 2009

Ik krijg bericht dat komende woensdag 29 april om 8 uur s-ochtends de bruto-productiemeter en teruglevermeter geplaatst gaan worden. Het wordt tijd. Tot nu toe al ruim 70 kWh door het putje. Op woensdag zal dat meer zijn dan 78 kWh, 10% van de geschatte opbrengst.

29 april 2009

YES, de meters zijn geplaatst !! Een bruto-productiemeter en een nieuwe kWh meter. De teller van mijn eigen meter stond al op 79 kWh.

Dezelfde dag nog het formulier van CertiQ ingevuld en opgestuurd.